• Verkoop certificaten Hoftuyn

Verkoop certificaten Hoftuyn

Op 17 april 2021 gingen de 184 certificaten van ons tweede zonnedak in de verkoop. Zoals in de nieuwsbrief aangekondigd, hebben we in eerste instantie alleen de (vele) mensen op de wachtlijst hiervoor benaderd. Op 1 mei sloot de inschrijving.

De belangstelling was bijzonder groot: we waren al binnen 18 uur na de start van de verkoop uitverkocht. We hebben daarom geen andere mensen meer benaderd. Op 5 mei hebben we de inschrijvers op de hoogte gebracht of we hun aanvraag konden honoreren. We konden niet iedereen bieden wat ze graag gewild hadden. We hebben volgens de afgesproken spelregels maximaal 10 certificaten per persoon toegewezen en dan nog hadden we niet voor alle aanvragers certificaten. Het geeft maar weer aan hoe belangrijk het is dat we weer nieuwe, het liefst grote daken kunnen vinden. We zijn daar hard mee bezig.

Voor we verder kunnen moeten we nog de uitslag van de subsidieaanvraag afwachten. Op 1 april ging de nieuwe SCE-regeling (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking) van start en op de vroege ochtend van die dag hebben we onze aanvraag ook ingediend. De overheid heeft nu 13 weken (eventueel te vermeerderen met nog eens 13 weken) de tijd om een beslissing te nemen. We hebben er alle vertrouwen in dat onze aanvraag goedgekeurd wordt, maar we willen dat natuurlijk zwart op wit hebben voor we verplichtingen aangaan.

Ter informatie vindt u hier de informatiebrochure van dit dak, maar de verkoop is al gesloten.