• Zonnedak Willem Alexanderlaan 1 – details

Zonnedak Willem Alexanderlaan 1 – details

Het gebouw naast het gemeentehuis waarop wij zonnepalen gaan leggen is een loods van de gemeentewerf/milieustraat die achter het gemeentehuis ligt. Het gebouw wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het parkeren van voertuigen van de milieustraat.

Het dak is groot genoeg bevonden voor 224 zonnepanelen. Het aantal certificaten baseren we echter op de verwachte opbrengst. Zoals veel zonnecoöperaties verkopen we certificaten van ieder 250 kWh verwachte opbrengst per jaar. Dat getal is gebaseerd op de opbrengst van een zonnepaneel van enkele jaren geleden. Inmiddels levert een zonnepaneel wat meer op, vandaar dat we 240 certificaten kunnen aanbieden.

We hebben verschillende bedrijven gevraagd offertes uit te brengen. Uiteindelijk hebben wij op basis van kwaliteit, prijs en reputatie en dergelijke gekozen voor het aanbod van Freek van Os uit Voorschoten. Wat ook meewoog in onze keuze was dat Freek van Os een regionale leverancier is.

We hadden in eerste instantie gehoopt op een groter dak, zodat er meer mensen mee kunnen doen. Toch heeft dit wat kleinere dak een bijkomend voordeel: de aansluiting op het stroomnet is aanzienlijk eenvoudiger en dat is weer gunstig voor de terugverdientijd.

Zodra de installatie werkt, zullen we de opbrengst van de panelen real time kunnen volgen via internet.